info@digiboeken.org

Digiboeken.org en Paraplu Producties

wij gebruiken geen cookies!

Weggeverij van gratis e-boeken en uitgever van betaalde luisterboeken.

Verkoperij van schilderijen en illustraties.

E-boeken en luisterboeken voor kinderen en volwassenen in het 
Nederlands, Spaans en Catalaans.


Vanaf heden kunt u alle e-boeken gratis downloaden.

Maar mocht u een boekje leuk gevonden hebben, dan kunt u natuurlijk een kleine donatie doen,

zodat we nog meer boekjes kunnen gaan maken.

Betalen van reeds gelezen boeken kunt u niet, alles is gratis, maar stuur ons een email als u er plezier aan gehad heeft.

Alle onderstaande boeken kunt u downloaden bij:

www.viw-costablanca.com/ebooks.shtml
Spiegeltje aan de wand 
Manu de Tremerie
Dit e-book is een bundeling van de columns van Manu de Tremerie, die van december 2010 tot november 2012 verschenen op deze website.

Manu de Tremerie werkte zijn hele carrière bij Het Volk. Verscheidene jaren was hij stadsjournalist in Gent. Daarna werd hij gerechtsverslaggever en dat bood hem de gelegenheid van op de eerste rij talrijke spraakmakende assisenprocessen mee te maken. Zoals destijds dat van de Gentse onderzoeksrechter Guy Jespers, die beschuldigd werd van o.m. moord op zijn vrouw, roofoverval en verboden wapenbezit.
Manu de Tremerie houdt ook veel van de Costa Blanca, en komt er elk jaar enkele keren de gezonde lucht opsnuiven.
Verschijningsjaar: 2012


Ik ♥ Spanje 
Stan Lauryssens
Dit e-book is een bundeling van de columns van Stan Lauryssens, die eerder verschenen op deze website.

Stan Lauryssens (Antwerpen, 1946) is ex-journalist, ex-avonturier, ex-kunsthandelaar en ex-gevangenisklant. Hij woonde zeven jaar in Londen en zeven jaar in Barcelona. Stan is de Vlaamse auteur met de meeste vertalingen per titel – 33 vertalingen voor “Dalí & I: het ware verhaal” – en de hoogste oplage in één druk: 250.000 exemplaren voor "In de schaduw van de feniks", een abdijthriller die zich afspeelt in de abdij van Grimbergen. Hij werd bekroond met de Hercule Poirot-prijs voor het spannendste boek van het jaar.
Verschijningsjaar: 2012


Mysterieuze Costa Blanca
Hugo Renaerts
De provincie Alicante, in de hele wereld bekend als de Costa Blanca, heeft niet alleen zijn prachtige stranden te bieden, ook het achterland met zijn uitgestrekte bergketens, valleien, bossen en kloven wordt steeds meer een toeristische trekpleister.

Hugo Renaerts (Antwerpen 1943) kreeg een grafische opleiding en was lange tijd vast scenarist bij Willy Vandersteen voor de Bessy-verhalen. Hij werkte ook mee aan de serie 'Suske & Wiske'. Hij schreef een aantal sketches voor het komische duo 'Gaston & Leo', voor het 'Manneke' en enkele afleveringen voor de populaire serie 'Schipper naast Mathilde'. In Spanje was hij redacteur bij het Nederlandstalig weekblad 'Bij Ons' en bij het weekblad 'Hallo'. Nadat hij gepensioneerd was publiceerde hij verschillende boeken, o.a. 'Boem', 'Moord in het verleden', 'In naam van de vader', 'Het dier in de mens' en 'Geest van vlees en bloed'. Ook publiceerde hij twee wandelgidsen.
Verschijningsjaar: 2012Stierenvechten is een kunst 
Herwig Waterschoot
'Stierenvechten is een kunst' beschrijft de oorsprong van de corrida, De evolutie van de 'toreo', De vechtstier, Torero's en Torera's, 'La Lidia' (Het gevecht), De instrumenten van de torero, De techniek van de toreo, De torero als literaire held, Is de toreo een kunst?, De esthetica van de toreo, De intellectuelen en de toreo, Torero's over de toreo en De 'antitaurinos' (Tegenstanders van het stierengevecht). Het boek bevat ook een artikel van Ger Groot, een Nederlands filosoof die in Zuid-Frankrijk zelf in de arena stond.
Verschijningsjaar: 2012