info@digiboeken.org

Digiboeken.org en Paraplu Producties

wij gebruiken geen cookies!

Weggeverij van gratis e-boeken en uitgever van betaalde luisterboeken.

Verkoperij van schilderijen en illustraties.

E-boeken en luisterboeken voor kinderen en volwassenen in het 
Nederlands, Spaans en Catalaans.


Vanaf heden kunt u alle e-boeken gratis downloaden.

Maar mocht u een boekje leuk gevonden hebben, dan kunt u natuurlijk een kleine donatie doen,

zodat we nog meer boekjes kunnen gaan maken.

Betalen van reeds gelezen boeken kunt u niet, alles is gratis, maar stuur ons een email als u er plezier aan gehad heeft.

Asja Schalekamp, verhalenvertelster en kunstenaar. 

Asja Schalekamp; Cuentacuentos y artesana de la pasta de papel.

Asja Olga Schalekamp is geboren in Nederland (Goirle) op 26 maart 1955.
Zij is een verhalenvertelster die het van kleins af al heerlijk vond om mensen verhalen te vertellen. Later gebruikte ze er handpoppen bij die ze zelf maakte van papier-maché. Asja vindt het directe contact met het publiek en hun participatie in de vertellingen heel belangrijk. Daarom werkt ze niet met het traditionele poppentheater waar je alleen maar de poppen kunt zien.

Zo is in 1993 TORNASSOL ontstaan, dat ‘vele kleuren’ betekent. De verhalen van Asja zijn zeer kleurrijk en brengen de verschillende personages tot leven. Deze zijn gemaakt van gerecycled materiaal, zoals papier-maché, kartonnen rollen, resten stof en vele andere spullen die je normaal in de prullenbak gooit. Haar publiek bestaat grotendeels uit kinderen. Asja is echter van plan om ook aan volwassenen verhalen te vertellen. Ze denkt dat we hoogstens een goede dosis fantasie nodig hebben om te kunnen luisteren naar en genieten van een eenvoudig maar boeiend verhaal. " Er was er eens..."

Asja Olga Schalekamp nació en Holanda (Goirle) el 26 de marzo de 1955.
Asja es una CuentaCuentos que desde pequeña le encanta contar cuentos. Más adelante añade a sus histórias. marionetas que confecciona con pasta de papel. Asja cree en la importancia del contacto directo con el público y en su participación en la historia. Por esto no trabaja con el teatro tradicional de títeres de guante, donde sólo se ven los títeres.

Así en 1993 nace TORNASSOL: que quiere decir muchos colores. Los cuentos de Asja crean color y dan vida a sus variados personajes, confeccionados con material de reciclaje, como es la pasta de papel, tubos de cartón, retales de tela y otros materiales de deshecho. Su público es mayoritariamente infantil, pero ahora también tiene en proyecto contar cuentos para adultos, que buena falta nos hace a todos una buena dosis de imaginación y saber disfrutar escuchando una sencilla pero enriquecedora historia."Había una vez..."

Asja Schalekamp
Calle Francisco de Vitoria nº 52, 2º, 2ª
08225  TERRASSA - BARCELONA
Teléfono:(0034) 676803686  - 937837441

Horario (openingstijden):  Van 10 uur tot 20 uur. En van maandag tot zaterdag tussen de middag.
Desde las 10 hasta las 20 horas, de lunes a viernes mediodia.
E.mail: Haar eigen websites vindt u hier:

www.artesanum.com  (Marionetas de pasta de papel)

 & www.jeanschalekamp.com